Slaapapneu verslaan – Teamwork zorgt ervoor dat de droom werkt

 

Een van de eigenschappen die ik zie bij patiΓ«nten die zeer succesvol zijn in het beheersen van hun slaapapneu-aandoening, is hun vermogen om zich te omringen met een team van vertrouwde adviseurs. Dit kan een slaaparts, een tandarts, een KNO-chirurg, een specialist in CPAP-apparatuur en hun arts zijn. Aangezien er geen alomvattend centrum voor slaapapneu is dat al deze specialisten omvat, zoals wat we hebben voor kanker, is dit het op een na beste alternatief.

Ongeacht hoe u bent gediagnosticeerd of door welke arts u bent gediagnosticeerd, uiteindelijk zult u in de toekomst contact moeten hebben met een of meer van de bovengenoemde mensen. Wat ik hieronder zal beschrijven, zijn de rollen die elke specialist kan spelen en hoe je het beste gebruik kunt maken van hun vaardigheden en expertise om je te helpen je dromen (letterlijk) waar te maken.

De arts voor slaapgeneeskunde is meestal een door een opleiding opgeleide, gecertificeerde arts of PhD die uw slaaponderzoeksresultaten interpreteert en helpt bij het beheren van alle medische aspecten van uw verschillende slaapomstandigheden. Hoewel obstructieve slaapapneu de meest voorkomende aandoening is die wordt gezien, hebben ze ook te maken met verschillende andere slaapproblemen, zoals slaapwandelen, nachtelijke paniekaanvallen en bewegingsstoornissen van ledematen. De American Board of Sleep Medicine is onlangs gereorganiseerd en wordt nu gezamenlijk gesponsord door longziekten, psychiatrie, neurologie, KNO en kindergeneeskunde. Iedereen die op deze gebieden is gecertificeerd, of PhD’s op gezondheidsgerelateerde gebieden, kan een vervolgopleiding volgen en gecertificeerd worden in slaapgeneeskunde.

Tandartsen zijn nu een integraal onderdeel van elk slaapgeneeskundig team. Ze hebben een uniek perspectief en begrip van slaap-ademhalingsproblemen, evenals gezichtspijn, hoofdpijn en TMJ-problemen, omdat ze allemaal verband houden met afwijkingen in de vorming en positie van de kaak. Tandartsen kunnen mandibulaire voortbewegingsapparaten maken die de onderkaak naar voren trekken, waardoor de ruimte achter de tong wordt geopend. De American Academy of Sleep Medicine Dormicum kopen belgie heeft onlangs verklaard dat CPAP en orale apparaten evenzeer eerstelijnsopties zijn voor mensen met milde tot matige obstructieve slaapapneu. Bepaalde tandartsen zijn lid van de American Academy of Dental Sleep Medicine en zijn gespecialiseerd in het maken van dit soort apparaten.

Ook orthodontisten en oro-maxillo-faciale chirurgen kunnen worden ingeschakeld. Jonge kinderen met verschillende bijtafwijkingen kunnen baat hebben bij snelle palatinale expansie (RPE), en kaakchirurgen kunnen maxillo-mandibulaire vooruitgang uitvoeren, wat een kans van 90-95% op succes heeft bij de behandeling van obstructieve slaapapneu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *