Installatie van Wild West-vensters

Nu denk je misschien dat je weet hoe je een venster moet installeren. De kans is groot… dat doe je niet. Je vraagt je misschien af; “Waarom zou deze man meer weten dan ik?”. Geloof me, de meeste installateurs die al 20 jaar ramen installeren, hebben geen idee hoe ze een raam op de juiste manier moeten installeren. Ja klopt! Wat maakt jou zo’n expert? Om te beginnen ben ik een gecertificeerde raaminstallateur. Ik was tot een paar maanden geleden de inspecteur voor de gevelbeplating en prijs van een dakkapel Window Dealers Association of Canada in Calgary. Ik werd vaak “de beste inspecteur van de vereniging” genoemd. Ik weet niet of dat waar was, maar ik heb het vaak gehoord. De reden dat ik de vereniging verliet, was dat ik ongelukkig was dat de vereniging hun eigen regels niet handhaafde, waardoor mijn werk nutteloos werd. Ik ben begonnen met het bouwen van huizen in 1982 en heb alle ramen en deuren in mijn eigen huis van eikenhout gemaakt. Ik ken ramen.

Fabrikanten verkopen ramen met spijkervinnen. Deze spijkervinnen worden vaak gebruikt om het raam op zijn plaats te houden zonder enige andere ondersteuning. Zoals ik in een eerder artikel heb beschreven, is dit onjuist. Er is een heel belangrijk document getiteld CSA A440.4-07. Dit is de juiste methode om een raam te installeren. Nu is het 114 pagina’s lang en ik ga niet proberen alles in dit artikel te behandelen. Is dit vereist door het Bouwbesluit? Ja, in ieder geval in Alberta en ik vermoed overal in Canada. Artikel 5.10.1.1. Environmental Separation van de Alberta Code somt deze CSA-norm op. De norm stelt zelf dat deze een aanvulling is op de installatie-instructies van de fabrikant. Dat betekent dat wat de instructies van de fabrikant ook zijn, u nog steeds aan deze norm moet voldoen. Voldoen installateurs aan de norm? Nee. Ik schat dat meer dan 90% van de geïnstalleerde ramen niet voldoet aan de norm. Dat geldt ook voor nieuwbouwwoningen en renovaties. Dus als u net Windows hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat ze verkeerd zijn geïnstalleerd. Als de kansen in Vegas zo goed waren, zou mijn geld op tafel liggen.

“Mijn weduwen werken prima! Ze zien er geweldig uit en de installateur heeft netjes opgeruimd toen hij klaar was. Wat is het verschil?” Het verschil is duurzaamheid. Als u nieuwe ramen in uw huis zou plaatsen, zou de rekening waarschijnlijk meer dan $ 10.000 bedragen. 00, grotere huizen zouden meer zijn. Hoe lang wil je dat die ramen meegaan? Als het raam niet goed wordt ondersteund, zal het raam doorhangen en verschuiven. De meeste ramen zijn tegenwoordig gemaakt van vinyl, het vinyl zal maar zoveel stress aankunnen. Als het raam doorhangt, barst het frame of kan het glas breken. Onlangs heb ik een nieuw huis geïnspecteerd. Ik opende een openslaand raam en ontdekte dat ik het niet kon sluiten. Het kozijn was doorgezakt en het raam paste niet meer in het kozijn. Dit was gloednieuw! Ik dacht dat het raam opnieuw kon worden geïnstalleerd, maar na overleg met de vertegenwoordiger van de fabrikant kwam ik erachter dat het raam niet meer te redden was en vervangen moest worden. De Fabrikant leverde het raam gratis aan de Bouwer, omdat ze de Bouwer niet als klant wilden verliezen. Als weduwen niet correct zijn geïnstalleerd, zullen ze voortijdig falen, hoe voortijdig hangt af van hoe slecht ze zijn geïnstalleerd.

Zoals ik al eerder zei, kan ik u niet alles geven in het 114 pagina’s tellende document dat CSA A440.4-07 is. Ik ga proberen het te verkleinen. De meeste weduwen zijn vinyl, de meeste ramen zijn schuifregelaars en de meeste raamvervangingen zijn volledige uitscheuringen in plaats van in het oude frame te worden geïnstalleerd. Dit zou redelijk beheersbaar moeten zijn. Er zijn verschillen met verschillende materialen en soorten ramen, dus probeer niet te extrapoleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *