Alles wat u moet weten voordat u een wasdroger koopt

Als je een groot gezin hebt, wordt het drogen van natte was zonder droogtrommel een nachtmerrie. Kleding kan niet altijd buiten worden gehangen door gebrek aan voldoende droogruimte, een eigen tuin of bepaalde weersomstandigheden. Het ophangen van natte kleding in huis kan opstoppingen veroorzaken. De huidige energiezuinige Wasdrogers vergelijken kunnen dit probleem helpen oplossen. Het kan het hele wasproces versnellen door vocht uit kleding te verwijderen. Geen zorgen meer over het drogen van natte was.

Wasdrogers hebben een draaiende trommel die een droogtrommel wordt genoemd. Wanneer de machine aanstaat, begint de droogtrommel te draaien om ruimte tussen de opgestapelde kleding te behouden. Door deze droogtrommel stroomt hete lucht, die het vocht uit de kleding verdampt en droogt.

Soorten wasdrogers

Kies een wasdroger op basis van de beschikbare ruimte in huis. De hieronder genoemde soorten drogers zijn erg populair en verkrijgbaar op de markt.

Condensdroger – Meest geschikt voor kleine huizen omdat er geen slang aan de achterkant van de machine nodig is en overal in huis kan worden bevestigd. Vocht van natte kleding verzamelt zich tijdens het droogproces in zelfsluitende bakken of flessen en kan na elke cyclus worden geleegd.

Geventileerde drogers – Geventileerde drogers hebben ventilatieopeningen nodig, dus ze hebben een plaats nodig in de buurt van een buitenmuur met een gat waardoor de slangen van de machine kunnen worden getrokken om de warme, vochtige lucht door te laten die tijdens het droogproces wordt gegenereerd.

Centrifugeerdroger – Als de ruimte zeer beperkt is, is een centrifuge het beste. Dit is zeer kostenbesparend en energiezuinig voor kleinere ladingen.

Was-droogcombinatie – De geΓ―ntegreerde was-droogcombinatie is een zeer praktische oplossing wanneer de ruimte beperkt is. Als je tegelijkertijd een wasmachine en droger moet kopen, is het het overwegen waard. Houd er echter rekening mee dat gecombineerde functies minder functioneel en tijdrovender zijn. Ze zijn ook minder energiezuinig dan vrijstaande wasmachines en drogers.

Bent u op zoek naar een energiezuinig model?

Alle wasdrogers hebben de classificatie A+ tot G voor energiezuinigheid. A+ klasse is het zuinigst. De aanschafkosten van deze machine zijn hoog, maar het elektriciteitsverbruik is laag.

Een andere manier om de kosten laag te houden, is door te voorkomen dat u te veel stoffen gebruikt en soortgelijke stoffen samen te drogen.

grootte of gewicht

Wasdrogers hebben grotere trommels nodig dan wasmachines, omdat er voldoende ruimte moet zijn voor de warme lucht. De maximale lading die de wasdroger effectief kan drogen is 4-8 kg. Je kunt kiezen voor een wasdroger met een capaciteit van 6kg tot 10kg. 8 kg is ideaal voor het gemiddelde huishouden. Doe je regelmatig veel wasgoed, overweeg dan om een wasdroger met een grotere capaciteit aan te schaffen.

instelling

Alle wasdrogers hebben twee standen. Een voor katoen en een voor synthetische vezels. Betaal meer en u zult meer functies en bedieningselementen vinden. Hier zijn enkele instellingen die u kunt vinden:

Anti-kreuk – Anti-kreuk helpt kleding te drogen met minimale kreukels zonder strijken.

Delicaat – Ideaal voor alle delicate stoffen. Deze functie vermindert de gegenereerde warmte en is niet schadelijk voor delicate kleding.

Wol – Wollen kledingstukken hebben de neiging om te krimpen wanneer ze thuis gewassen en gedroogd worden. Deze instelling helpt deze problemen op te lossen.

Ventilatie – Dit is een sneldrogende optie om kleding op te frissen als je ze niet direct na het fietsen uit de machine haalt.

Sport – aanbevolen voor sportkleding.

Laatste koeltrommel – verlaagt de temperatuur aan het einde van elke cyclus zodat het niet te heet is wanneer het wordt verwijderd. Bij sommige machines wordt het verwarmingselement de laatste 10 minuten uitgeschakeld en wordt er koellucht door een tuimelaar geleid. Dit helpt de stof weer op kamertemperatuur te komen en vermindert statische schokken.

Sensordroging – Deze functie helpt veel energie te besparen. Help Tumbler het vochtgehalte van uw kleding te detecteren. Als de kleding droog is, stopt de droger automatisch met draaien totdat de ingestelde tijd om is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *